Wat doen wij?

De Vereniging Historisch Spijkenisse (V.H.S.) onderneemt verschillende activiteiten:

- Onderzoeken en beschrijven van de geschiedenis van Spijkenisse en Hekelingen en het dagelijks leven van de Spijkenissers en Hekelingers van Toen.
- Uitbrengen van het kwartaalblad “De Ouwe Heul”
- Overbrengen van de geschiedenissen van Spijkenisse en de Spijkenissers aan de schooljeugd d.m.v. verhalen bij rondleidingen

- Rondleidingen over de oude begraafplaats “Vredehof” d.m.v. verhalen en een tentoonstelling in het baarhuisje over rouwen, markante Spijkenissers, fauna en flora op de begraafplaats.
- Ondersteunen van activiteiten en groepen die te maken hebben met de geschiedenis van Spijkenisse en Hekelingen, zoals samenwerking met Museumwoning Mak, rondleiding in het kader van de BCE in de Dorpskerk, deelname aan de Open Monumenten Dag Nissewaard.
- In bruikleen afstaan van gekregen materialen aan andere historische groepen in Spijkenisse of in de regio.
Lezingen en rondleidingen voor volwassenen of familiegroepen op verzoek.
- Organiseren van het verenigingsuitje in augustus.Uiteraard hebben we voor deze doelstellingen een enthousiaste groep van vrijwilligers nodig:

- om het bestuur te vormen,
- om het kwartaalblad te vullen en uit te geven,
- om het kwartaalblad rond te brengen,
- om de rondleidingen te verzorgen,
- om de website (historischspijkenisse.nl) te beheren,
- om de archieven te beheren,
- om de vereniging te vertegenwoordigen bij activiteiten.

Ook iets voor u? Kom dan onze groep van vrijwilligers versterken.

Uiteraard zijn we ook op zoek naar leden: Voor € 15,00 bent lid van onze vereniging. U ontvangt dan 4x per jaar het verenigingsblad “De Ouwe Heul”. U mag mee met verenigingsuitjes tegen kostprijs. U ontvangt tevens een uitnodiging voor de voorjaarsledenvergadering in april en de najaarsledenvergadering in okt/nov.

Wilt u ook lid of donateur worden?