Jaarvergadering op 24 april 2019

Op 24 april vindt de Jaarvergadering van onze vereniging plaats. Het bestuur nodigt alle leden uit om de vergadering bij te wonen. De vergadering wordt gehouden in de Michaëlkerk, Anjerplein 1 in Spijkenisse. De zaal gaat open om 19:00 en we beginnen om 19:30 met het officiële gedeelte. Na de pauze zal Henk den Haan, de voormalige rector van de Angelus Merula, een lezing houden over de Joodse onderduikers in de Breepleinkerk in Hillesluis.

Henk heeft van burgemeester Aboutaleb op 13 februari 2019 de Erasumusspeld ontvangen. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het onderduikverhaal van de Breepleinkerk in Hillesluis in de Tweede Wereldoorlog en wil hier bij onze vereniging graag over komen vertellen. Ook niet-leden zijn bij deze lezing van harte welkom!

Plaats: Michaëlkerk, Anjerplein 1, 3203GE te Spijkenisse

Zaal open om 19:00 | Begin: 19:30 | Pauze: 20:15

Tweede deel (de lezing door Henk den Haan): 20:30

Agenda Jaarvergadering 24 april

Schermafbeelding 2019 04 02 om 20.10.37

Nieuwe bestuursleden

Tijdens de jaarvergadering van onze vereniging op 24 april 2019 zijn drie nieuwe bestuursleden gekozen. De leden hebben Els Mol, Ben Burger en Rob van Houten het vertrouwen gegeven om functies in het bestuur te vervullen. Het bestuur bestaat daardoor nu uit zes personen.

Het bestuur kijkt terug op een geslaagde en interessant avond.

Bezoek aan de Breepleinkerk

In het tweede gedeelte van de jaarvergadering van onze vereniging op 24 april heeft Henk de Haan verhalen verteld over de joodse onderduikers in de Breepleinkerk te Hillesluis. Naar aanleiding van deze boeiende verhalen zullen wij in samenwerking met hem een bezoek gaan brengen aan deze kerk. Diverse leden hebben zich reeds aangemeld. Als u interesse heeft, kunt u zich bij de secretaris melden. Mail hiervoor naar secretaris@historischspijkenisse.nl. Het bezoek zal ingepland worden in mei of juni. Nadere informatie volgt per mail na inschrijving.

Ere lidmaatschap uitgereikt

De Algemene Ledenvergadering heeft op 24 april 2019 met unanieme instemming onze secretaris Willemien Hoogwerf benoemd tot erelid. Het is voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging dat er een erelid is benoemd.

Deze benoeming geldt als waardering voor de drijvende kracht die Willemien vanaf de oprichting in 2002 als secretaris voor de vereniging is en voor het voortreffelijk eindredacteurschap van het verenigingsblad “de Ouwe Heul”. Helaas kon zij vanwege ziekte niet op de Algemene Ledenvergadering aanwezig zijn. De oorkonde zal haar bij de volgende bestuursvergadering uitgereikt worden.

Bezoek aan de Breepleinkerk (vervolg)

Er zijn ruim 30 aanmeldingen om de excursie bij te wonen in de Breepleinkerk. Dit n.a.v. de enthousiaste verhalen van Henk de Haan op onze Algemene Ledenvergadering van 24 april jl. over de Joodse onderduikers aldaar in de Tweede Wereldoorlog.

Vanwege de overzichtelijkheid en de veiligheid bij het beklimmen van de trappen gaan we uit van een hanteerbare groep van ongeveer 15 personen. We gaan dus 2 excursies organiseren. Uiteraard zitten de personen die u heeft opgegeven in dezelfde groep (2 of 3 personen) als u.

De organisatie van het bezoek is nog niet rond; met Henk de Haan en de koster van de kerk plegen wij overleg over welke data in hun rooster van rondleidingen passen. Wij denken zelf aan eind mei en begin juni. Als de data bekend zijn ontvangt u van ons per mail een formulier om uw voorkeur op te geven.

Mocht u zich nog willen aanmelden voor deze excursie, kunt u mailen naar secretaris@historischspijkenisse.nl

Verenigingsuitje 10 augustus naar Reeuwijk en Boskoop

Op zaterdag 10 augustus 2019 organiseren wij het jaarlijkse verenigingsuitje. Nel en Julius hebben weer een leuk uitstapje voor ons samengesteld. We gaan naar de omgeving van Gouda. Eerst bezoeken we het Streekmuseum in Reeuwijk. Tussen de middag staat een lunch voor ons klaar bij de Theeschenkerij “Proef de Tuin” in Boskoop, waarna een bezichtiging en een rondleiding in de Proeftuin volgt. De kosten voor het uitje zijn €20,00 per persoon.

Gaat u ook mee? Meld u dan aan bij de secretaris vóór 31 juli via secretaris@historischspijkenisse.nl of 0181-640537

Willemien Hoogwerf

Met veel verdriet melden wij u dat Willemien Hoogwerf op 3 september 2019 is overleden. Willemien was medeoprichter van onze vereniging en heeft zich jarenlang daarna als secretaris en eindredacteur van de Ouwe Heul ingezet. Met het overlijden van Willemien verliest Spijkenisse een monument en verliezen wij een fundament. Willemien zal erg gemist worden.

Wilt u ook lid of donateur worden?